Založ si blog

Ufóni či uhorková sezóna ?

Ufóni či uhorková sezóna

Na Ufónoch  mi prekáža, že sú takí mľandraví. Zafúkne vietor a sú preč. Veď neudržia ani šrubovák, tak ako potom montujú tie svoje taniere. Mali by vyzerať aspoň ako Rambó, ba trochu ešte vyšší.

Lietajú si tu akoby nič. Mám obavy, že narazia na našu kostolné vežu a čo potom ?

Každý vie, že na vine je vláda. Všetko tají, zamlčuje.

Poďme do ulíc. Doma je taká otrava.

*

Na obrazovke sa objavil pekne urastený muž, vedľa stojí jeho pekná blondínka. Zbožne na neho pozerá. Muž hovorí, že  denne komunikuje so Sýriusom a že ten Sýrius má v pláne premiestniť našu slnečnú sústavu tam k nemu.

Vždy sú dve možnosti. Ten chlap vysiela z blázinca, alebo si niekto uťahuje s poctivých ľudí. Ale v tomto prípade je tu tretia možnosť, že ten chlap je preoblečený Ufón a v rámci liberálnej kultúry, môžeme vysielať všetko. Aj takú hovadinu.

*

Existuje observatórium kde sledujú signály z vesmíru. Ak by raz zaznel, bol by to celosvetový mega rozruch.

Poslali sme do vesmíru emblém a podľa astrofyzika spätná väzba bude o niekoľko tisíc rokov. Ak to dobre dopadne.

Odjakživa existujú odhady koľko je možných mimozemských civilizácii v našom vesmíre, ale vraj existujú aj ďalšie vesmíry , aj paralelný vesmír, čo zase potvrdzuje kvantová teória.  No a jeden prednášateľ s Karlovej univerzity prišiel vo svojom výskume k záveru, že sme vo vesmíre sami.  Tak sa v tom vyznaj.

Problému sa venoval  Švajčiar Däniken. Vznikol aj film, kasový trhák. Úspešný nápad, vzrušujúce téma a pekný zisk.

Je to dráma bez konca. Dráma v ktorej vystupujú jednotlivci očakávajúci, že nás príde niekto z vesmíru spasiť. Je to nakoniec zaujímavé. To očakávanie. Spestruje niekomu nudný život.

História Zeme je pre nás tak dlhá, že je nepochopiteľná, neuchopiteľná. Známa história ľudstva je k histórii Zeme nepatrná, ale aj za ten krátky čas sa udiali veci, ktoré ešte nevieme vysvetliť. Písomnosti nie sú, takže ostáva ten problém na archeológoch, ktorí usilovne prekutávajú čo sa len pritrafí.

*

Navštívila mimozemská civilizácia túto Zem ? Možno. Sú nejaké vieru hodnotné doklady ? Žiadne. Uvádza sa  primitívna kresba kozmonauta, alebo model lietadielka. Vyspelá civilizácia by zanechala presvedčivejšie doklady o svojej návšteve. A nie len to, pomohla by  ľudstvu pohnúť sa  o kúsok vpred. Nestalo sa. Ani významným objavom kolesa neprispeli.

Po objavení kvantovej mechaniky, že elektrón môže byť súčasne na dvoch miestach a je previazaný,  je   všetko možné. Fyzika napreduje úspešne dopredu, ale sme ešte veľmi ďaleko od toho, aby sme boli súčasne doma aj v susednej galaxii. Možno ufóni to už vedia. Nech sa prejavia a odstránia u nás vojnových štváčov. Viac nám netreba.

Je to vďačná téma pre konšpirátorov. Oni vedia všetko. Ak sa stretnú dvaja vrcholní politici na dôverný rozhovor bez  tlmočníkov, oni nám prezradia  o čom sa tam hovorilo doslovne.

Pracujú s polopravdami. A do nekonečna ich opakujú.

*

História súčasnej civilizácie je niekoľko tisícročná, čo predstavuje obrazne povedané jednu sekundu vývoja Zeme. Čo sa dialo predtým, je záhadou. Koľko civilizácii bolo a zaniklo ?

Vie si niekto predstaviť, že stredozemné more už dvakrát bolo vyschnuté ? Že Alpy vytvorila Afrika ? Len tak, že sa trochu posunula na sever ? Že tam, kde je teraz súš, bolo more, a opačne ?

Nie je to pre nás veľmi lichotivé, že sme tu akoby náhodou a práve tak aj môžeme prestať existovať. Bez toho ako usilovne ničíme túto Zem. To je druhá cesta zániku. Prvá je náhodná, druhá je istá.

Z tejto šlamastiky by nás mohli dostať Ufóni, čo je celkom prijateľný záver.

Až  k nám Ufóni raz priletia, tak bude to z dvoch dôvodov. Buď lietajú vo vesmíre ako turisti, a potom z nás si urobia ZOO,  alebo hľadajú lebens raum a v tomto prípade je po nás.

07/2019

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.