Založ si blog

Suma sumarum

Suma sumarum,

Spočítané

 

Putin ponúkol Trumpovi najnovšie zbrane. Ešte nedávno by som to považoval za nemiestny  žart. Teraz to považujem za dobrý žart. V Trumpovi to asi hrklo. Okamžite to odmietol. Bodaj by nie. Veď by to pre Američanov bola hanba. Oni sú schopní to vyrobiť tiež. Tak povedzme o desať pätnásť rokov, ako to tvrdia odborníci.

Putin potichu poznamenal. Veď naši už niečo znovu vymyslia.

A tak to pôjde pekne dookola. Až po strop. Kde sa už tie zbrane nepodarí umiestniť.

 

Trochu menej sa hanbia, že musia kupovať od Rusov raketový pohon, aby mohli vypúšťať špionážne družice proti Rusom. Tiež sa menej hanbia, alebo vôbec nie, že na prieskum vesmíru posielajú svojich astronautov v ruskej rakete. Je to na zlosť, ale  musia to vydržať.

 

Sankcie. Ešteže som si na to spomenul. Na to všetko by mali dať Rusom sankcie. Podľa mňa sú už natoľko pomätení, že keď sa v Rusku pokazí počasie, treba to sankcionovať. Sankcie za Novičok, ktorý oni narafičili, za občianske lietadlo, ktoré oni zostrelili, za Krym, ktorý chceli obsadiť pre svoju vojenskú základňu, za Dombas a Luhansk, ktorý si dovolili brániť proti ukrajinskej armáde. Za Minské dohody, ktoré štyri roky odmieta Ukrajine plniť, ale na vine sú Rusi, ktorí sú agresormi. Na Dombase majú armádu a tisíce tankov, na ktoré viackrát už upozornil Porošenko. Nie predavač z obchodu so zeleninou,  ale vtedajší  prezident.

Gruzinci, po dôkladnej príprave armády pomocou Američanov napadli Južnú Osetiu.  Zahynulo mnoho civilných obyvateľov a ruských vojakov ako mierotvorcov. Pri tej príležitosti sa prezident Grúzie takmer zadusil prežutou kravatou.  Na Západe boli už vytlačené noviny, že Rusi napadli Gruzinsko. Dnešná prezidentka Gruzie jednoznačne označuje Rusko za agresora. A treba ho sankcionovať.

Nepriateľský postoj pobaltských miništátikov je úplne nepochopiteľný, pretože výhrady môžu mať proti Sovietskemu zväzu a nie proti Rusku. Podobne je to s Poliakmi. Niekoľko krát v histórii  napadli Rusko. S Napoleonom ich išlo na Rusko sto tisíc.

Ale agresor je Rusko. Poliaci musia mať, hoci aj za svoje peniaze, americkú armádu vo svojom suverénnom štáte proti Rusku a Američania sú ochotní bojovať proti komunistom do posledného muža, ale Rusko už nie je komunistický štát. Tak ako je to ? Ušlo im to ?

Nepriateľský postoj Poliakov voči Rusom je patologický.

*

Takže, kde sme prestali ? U predaja nových zbraní Američanom. Hádam by som mal pripomenúť o čo sa vlastne jedná.

Sarmat, dvesto ton ťažká raketa. Môže letieť cez severný , alebo južný pól. Nemá limit doletu. Nesie rôzne nálože, aj hypersonické,  päť krát rýchlejšie ako zvuk.

Strela s plochou dráhou letu s miniaturizovaným atómovým motorom. Letí na ľubovoľnú vzdialenosť. V nekonečnom čase. Nepotrebuje benzinpumpu na doplnenie nádrže.

Ponorka bez posádky s nukleárnym pohonom. Manévruje vo veľmi veľkej hĺbke rýchlosťou väčšou ako majú lode a torpéda.

Kindžal. Strela s plochou dráhou letu. Má rýchlosť desať krát väčšiu ako zvuk. A po celú dráhu letu môže manévrovať.

Avantgarda. Letí ako meteor rýchlosťou dvadsať krát väčšou ako zvuk. Môže manévrovať do strany a do výšky.

Lasery. Zbrane na nových fyzikálnych zákonoch.

 

Tieto zbrane odmietol americký prezident.  Možno ani o nich nevie.

 

Ale zatiaľ tieto úžasné zbrane udržia mier v tom šialenom svete.

09/2019

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Zdravie

13.03.2024

Máš ho, alebo nemáš, vždy to ukáže čas. Kým ho máš, nezaujíma ťa, keď ho stratíš, škoda lamentovať . O zdravie skôr sa máš zaujímať. Každý je zdravý iba tak, ako sa o seba staral, to je fakt. Zdravie sa u človeka tak správa ako je a bola jeho životospráva. Kameň úrazu je práve v tom, že každý je svojím chúťkam otrokom. V jedle nepoznáme mieru, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.