Založ si blog

Iní

Iní, onakvejší.

 

Ples v Opere. To je udalosť. Vlastne nie tak ples ako róby za neskutočné hriešne peniaze za jedno použitie a na viac, keď sa na balkóne objaví na okamih slávna herecká hviezda  Alain s prehodeným bielym šálom cez plece, to už som celkom na mäkko. A keby náhodou do kupé vo vlaku prisadol slávny Alain, hneď by bolo po nálade. Bolo by nám tesno. Čo povedať, alebo nepovedať, ako sa tváriť?

Vzbudzujú prirodzenú pozornosť, lebo sú iní. Zaslúžene. Sú to umelci.

 

Lenže sú tu medzi nami iní, onakvejší, ktorí si vynucujú pozornosť a ja nechápem prečo. Mali by na plese v Opere sedieť na balkónoch s prehodeným šálom ? Nezaslúžene ?

 

Za celý svoj dlhý život počas štúdia a v zamestnaní som nezaevidoval nikoho, čo by narušoval spoločenský život tým, žeby upozorňoval, že je iní. A aj prečo by to mal robiť?

 

V minulosti bol u nás spoločenský život rušný. Bolo nás v podniku vyše tri sto. Týždenne sme v zime spoločne autobusom jazdili lyžovať, organizovali plesy aj majálesy. Bolo to fajn.

Mali sme vrátnika. Ráno sme sa pozdravil a začala práca. Podľa dnešnej požiadavky iných, mal by vrátnik ráno zvlášť privítať tých onakvejších, aby sa náhodou neurazili. Na pracovisku by mali mať nad hlavou transparent : som iný.

To je vlastne  požiadavka  dúhových pochodov.

 

Celý ten cirkus je trápny problém.

 

08/2019

 

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Zdravie

13.03.2024

Máš ho, alebo nemáš, vždy to ukáže čas. Kým ho máš, nezaujíma ťa, keď ho stratíš, škoda lamentovať . O zdravie skôr sa máš zaujímať. Každý je zdravý iba tak, ako sa o seba staral, to je fakt. Zdravie sa u človeka tak správa ako je a bola jeho životospráva. Kameň úrazu je práve v tom, že každý je svojím chúťkam otrokom. V jedle nepoznáme mieru, [...]

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

stíhačka F-16

ONLINE: Ukrajina čaká na F-16, Putin sa ich nebojí. Pilot hovorí, že táto stíhačka je primadona

28.03.2024 06:15, aktualizované: 08:37

Vojenský šéf NATO Bauer verí, že príchod stíhačiek F-16 bude mať vplyv na bojisku na Ukrajine. Zničíme ich, tak ako západné tanky, tvrdí Putin.