Založ si blog

Ekonomické fórum v Petrohrade, alebo čo povedal Putin.

Ekonomické fórum v Petrohrade,

alebo  čo povedal Putin

 

Čo povedal, to si prečítajte inde. Ja o niečom inom.

Najväčší štátnický čin odchádzajúceho Jeľcina bola voľba spravodajského dôstojníka za svojho zástupcu. Zachránil týmto Rusko a Jeľcin čiastočne odčinil svoje chyby.

 

Spravodajský dôstojník, to nie je nejaký kanonier od pluku.

Má rozhľad, cieľavedomosť, vlastenectvo, navyše objavené štátnické vlohy a je tu jeden najúspešnejší politik poslednej doby. A je rešpektovaný. Zriadil fórum a je tam tlačenica z celého sveta.

 

Význační politici tohto sveta s nastraženými ušami sledujú, čo povedal Putin. On hýbe svetom. Svetom mieru, spravodlivosti a pravdy. Zatiaľ sa to darí udržať. S veľkým úsilím, trpezlivosťou, ale hlavne silou vojenstva.

*

Tak vlastne čo povedal Putin ?

 

Najprv to bolo  v Mníchove.

Keď dohovoril, tak Američania zabudli, že majú otvorené ústa od údivu. Taká drzosť, to myslí vážne ? Nevidí, že tu sedíme ?

 

Druhy raz prehovoril pred parlamentom ruskej federácie. Poslanci tiež počúvali s otvoreným ústami od údivu s tým rozdielom, že ho odmenili potleskom v stoje.  Zazvučali tam také slová ako Poseidon, Kindžal a tak a pod.

 

No a tretí raz prehovoril teraz v Petrohrade, kde potvrdil rozdelenie sveta.  Eto vsjo.

 

Tri vyjadrenia.

Ale zásadné, o ktorých sa potom hovorí aj v parlamentoch sveta, pretože určujú vývoj situácie.

*

Už len dodávam.

Putin je známy  svojim humorom na rôznych konferenciách. Účastníci už akoby čakali, že zase si od neho vypočujú nejaký fór.

 

Odpovedá bez ťahákov. Presne a dôkladne.

 

Navyše dodávam. V Moskve sú zriadené diskusné kluby, kde sa schádzajú politici, politológovia, novinári a občania. Vedie to jeden vedúci. Diskutuje sa o všetkých otázkach, ktoré sú aktuálne vo svete politiky, kultúry a pod. Vysiela to televízia. Vo svete to nemá obdoby. Treba poznať ruštinu aspoň na 90%. Tam je sloboda slova.

 

Putin pochopil, že iba v otvorenej súťaži môže spoločnosť napredovať. Každý zdravý jedinec  musí sa postarať o seba sám. Predošlý systém bol brzdou vývoja aj v tom, že štát si dával za úlohu postarať sa o všetkých. Brzdil iniciatívu. Spoločnosť nutne musí prejsť tou fázou vývoja.

To vôbec neznamená, že kapitalizmus je poslednou etapou ľudstva, ako to tvrdil Fukujama a narobil si hanbu. To si vyžaduje  čas, ale vývoj spoločnosti nemožno zastaviť, tak ako ho nemožno zastaviť vo vede.

Tragédiou ľudstva je, že sú medzi nami  takí, čo nosia v sebe zlobu a hlúposť, postačujúcu na to, aby vyvolávali vojny. Bodka.

 

 

06/2019

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Zdravie

13.03.2024

Máš ho, alebo nemáš, vždy to ukáže čas. Kým ho máš, nezaujíma ťa, keď ho stratíš, škoda lamentovať . O zdravie skôr sa máš zaujímať. Každý je zdravý iba tak, ako sa o seba staral, to je fakt. Zdravie sa u človeka tak správa ako je a bola jeho životospráva. Kameň úrazu je práve v tom, že každý je svojím chúťkam otrokom. V jedle nepoznáme mieru, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.