Založ si blog

Paradox

Predstavte si, že obyčajný bežný občan, v skutočnosti nie celkom bežný, lebo je odsúdený za krádež či spreneveru, založí si politickú stranu, ktorá ma vo voľbách mizivé percento voličov, tento nie celkom bežný občan, politická nula, ale aj intelektuálna nula, pretože nemá nijaké literárne, alebo politické dielo, toto indivíduum dosiahne, že sa o neho  starajú špičkový lekári v Rusku, po neho posiela Merkelová  lietadlo, dostáva tam mimoriadnu starostlivosť. Tlač sa ide zbesnieť. Z Nemecka sa vracia do basy a jeho popularita rastie. Venujú sa mu vo vysielaní skupiny politológov a všetka tlač. Táto politická  nula  má tú drzosť, že uverejní rozsiahlu falošnú reportáž o veľkolepom kaštieli prezidenta Putina. Kaštieľ je ešte vo výstavbe a patrí jednému boháčovi. Organizujú sa pouličné protesty mládeže, ktorá jednoznačne je za prepustenie jej hrdinu z väzenia. O ktorom nevedia nič, ale hlavne, že sú proti. Vonku je pandémia. K mládeži sa prihovára aj primátor Moskvy. Zbytočne. Tento človek si hovie vo väzení, odkiaľ to všetko priamo či nepriamo riadi.

Na Rusko treba uvaliť ďalšie sankcie. V tom je zajedno celý svet.

Keby sa  o tom  zmieňovali len obyčajný pisálkovia, ale to trápi vrcholných politikov.

Proste úžas. To je Navaľnyj,  Fenomén 21. Storočia.

Keby to nebola pravda, tak to nemožno uveriť.

 

 

Ale pokračujme. Súčasný prezident dostáva 80 % hlasov, ale je tu hŕstka profesionálov  platených zo zahraničia, ktorých úlohou je ho odstrániť.  Objavia tam neznámu ženštinu bez politickej praxe, bez intelektuálnej kvality, ale dobrej na to, aby  z nej urobili sakrálnu obeť . Prezident jej dá peniaze a ona uteká  do exilu. A daj sa mi svete. Ona tam pokračuje v buntošení občanov. V Poľsku ju už titulujú pani Prezidentka. A v uliciach Bieloruska  pokračujú platené demonštrácie. Prezident Lukašenko mal rozhovor s vodcami buntu a jeho záver, chválabohu, že nie ste u moci. Tento prezident držal, ale aj drží spoločnosť aj štát na slušnej úrovni, ale nedovolí  kúpiť Bielorusko. A to je problém. Treba ich sankcionovať. Nech to pocíti občan. Tak sme im chceli pomôcť a oni si nedajú povedať.

 

Oni na Západe tak úprimne by chceli, aby Bielorusko bolo v ich náručí v ich NATO s ich vojenskými základňami. Nedarí sa im to. S Ukrajinou je to OK. Tam to chápu. Budú V Európe aj v NATO,  a bude im hej.

 

Takže,  čo sa deje v tomto svete ?

V politike ako aj v občianskom živote,  menšiny dostávajú právo veta ?

 

Kam sme sa to dostali ? Kde je tá červená čiara, kde je Rubikon ?

 

Svet je hore nohami .

 

Február 2021

 

 

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Congress Ukraine Israel

Johnsona po odvážnom kroku smerom k Ukrajine Snemovňa podržala

09.05.2024 10:04

V Snemovni reprezentantov Kongresu USA neprešlo hlasovanie o odvolaní jej predsedu.

Ihrisko Charkov

List z Charkova: Raketa trhala deti na ihrisku

09.05.2024 10:00

Môj Oleh a ďalší traja chlapci hrali futbal. Trafilo to priamo štadión, Olehovi poškriabalo tvár, ostatných roztrhalo.

SR Bratislava NRSR parlament 9. schôdza BAX

Poslanci začali štvrtkové rokovanie diskusiou o rozpočtových pravidlách

09.05.2024 09:30

Navrhovaná výška stropu je 58,156 miliardy eur a platný má byť okamžite dňom vyhlásenia.

damask, sýria

Sýria zostrelila izraelské rakety vypálené z Golanských výšin na Damask

09.05.2024 09:01

Izrael podnikol na Sýriu v uplynulých rokoch množstvo náletov, ktorých cieľom boli zväčša armádne pozície a Iránom podporovaní militanti.