Založ si blog

Druhá svetová vojna

Druhá svetová vojna

 

Sedemdesiat päť rokov ubehlo od Druhej svetovej vojny. Akurát dosť, aby sa začala skresľovať história. Tí, čo sa narodili koncom vojny, ťahajú na osemdesiatku, sotva si zaspomínajú. Tí čo ju prežili, už pomaly nie sú.

Nemecký vojak vo svojich spomienkach veril, že Poliaci napadli Nemecko. Bývalý predseda vlády samostatnej Ukrajiny,  pred nemeckou reportérkou sa vyjadril, že Rusi napadli Ukrajinu začiatkom druhej svetovej vojny. Skoro jej vypadlo pero z rúk.  Dnes  sa už ozývajú hlasy bez začervenania, že druhú svetovú vojnu vlastne vyhrali Američania. Na to už treba mať bujnú fantáziu, alebo dostatočne veľkú ignoranciu faktov. Pre súčasnú mládež  to postačí na ich všeobecné falšované  vzdelanie o histórii.

*

S príležitosti 75. výročia ukončenia svetovej vojny americký prezident D. Tramp vo svojom slávnostnom prejave povedal, citujem : „ …V ten deň v roku 1945 Amerika a Veľká Británia zvíťazili nad nacistami. Slávime deň víťazstva. Naveky budeme spomínať naše veľké pokolenie. Duch Ameriky vždy zvíťazí. …“ .

Ani slovo o Červenej armáde o Sovietskom zväze. Je to jeho neúmyselná zlá formulácia, alebo ignorancia. Ak by totiž povedal, že zvíťazili nad nacistami v západnej  Európe, dalo by sa to tolerovať. Inak je to neospravedlniteľné.

*

Po rozpade Zväzu sovietskych socialistických republík prudko vzrástla Američanom chuť na obsadenie tejto doteraz nepokorenej zeme. A takmer sa to stalo. Nádej však ostáva. Piata kolóna, neziskovky na tom tvrdo pracujú. K tejto vojne sa pridávajú všetci bez chrbtovej kosti, bez morálky.

Pre mňa je udivujúce odkiaľ sa berie to nepriateľstvo, tá nenávisť obyčajných ľudí voči národu, čo sa venuje svojim nemalým  problémom od svojho rozpadu. Ten  urobil  väčšie škody ako spôsobila Veľká vlastenecká vojna.

*

Od ukončenia vojny Američania úspešne masírujú celé povojnové generácie na tému amerického spôsobu života a proste nechápu, že to môže byť aj inak. K tomu im pomáha nevyčerpateľné množstvo  dolárov a Holywood. Mohlo by to byť OK, ak by reálne kroky tej zasľúbenej zeme neboli také protirečivé. Plné vojen.

*

Spomienky na ukončenie vojny sa oživujú z dôvodov, aby dnešná generácia si uvedomila, čo  bol nemecký nacizmus, čo spôsobil a čo chystal. Na to sú dokumenty. To by malo byť neskreslené v učebniciach.

Hitler úspešne sfanatizoval  Nemcov, urobil z ich nadľudí a oni to uverili. Uvediem príklad z histórie Spiša. Memorandum, ktoré bolo doručené Hitlerovi : „ Spišskí Nemci sú obyvateľmi tejto krajiny, terajšieho Slovenska. Od nepamäti kolonizovali túto oblasť na Spiši. Dali nemeckú kultúru tomu nevzdelanému národu, ktorý nazývame Slovákmi. Spišskí Nemci sú telom a krvou blízki veľkému nemeckému národu, ktorý vediete Vy, náš vodca. Sme rozhorčení nad tým, aby naše telo žilo s cudzím, , menejcenným národom. Preto Vás prosíme, aby po víťazstve našich slávnych zbraní nad ruskými boľševikmi a angloamerickými nepriateľmi bol tento národ, až na malé výnimky nám oddaných a verných ľudí, vyvezený a presídlený na Sibír. V súvislosti s tým nech sa z ríše prisťahujú naši rodní a krvní bratia a osídlia celé Slovensko.“

Bez komentára.

05/2020

 

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.