Založ si blog

Čo sa deje na Ukrajine ?

Čo sa deje na Ukrajine ?

 

Je to náš sused a nie hocijaký. Má desať krát viac obyvateľov a dvanásť krát väčšie územie. Ak v takejto veľkej zemi začnú nepokoje, politická nestabilita, môže to ovplyvniť nás, ako aj ostatnú Európu.

Zatvárať pritom oči, zjednodušovať, sa nám nevyplatí.

 

Ukrajina bola v Sovietskom zväze priemyselne a kultúrne relatívne vyspelou krajinou. Vyrábali lode, lietadlá, rakety a odjakživa u nás sa hovorilo, že je zásobárňou Európy obilím. Po získaní samostatnosti v zemi, život politicky ovládli západoukrajinské sily z bývalej Haliče (Galícii).

Halič patrila k Rakúskouhorsku, sú to vlastne mentalitou Poliaci, nie je tam pravoslávie. Ako vieme Poliaci sú už svojimi koreňmi katolíci a silne protiruský. Zabudli, že patria pod kmene Slovanov. Prúty sa rozpadli.

Začínal chaos.

V tom čase, v deväťdesiatich rokoch, Ruská federácie bola na kolenách. Totálny rozklad. To  prispelo vtedajších ukrajinských  politikov zmeniť orientáciu na Európu.  Hodne k tomu pomohli Európania, majúc pred sebou vidinu  novodobej kolónie a Ameriky, majúc vidinu základne pre útok na Rusko.

Prešlo veľa rokov.

Z bohatej zeme, veselými ľuďmi, bohatou kultúrou, krásnymi piesňami, stala sa ruina. Z niektorých ľudí stali sa zveri. Slovania sú v podstate ľudskejší, ako Anglosasi,… ale asi nie všetci.

 

Som presvedčený, že tu zohralo úlohu podceňovanie Slovanov Západom. Odjakživa nás to prenasleduje. Nechceme si priznať, že z nás robia druhoradých ľudí.

Ukrajinci chceli to  zmeniť. Násilne. Stačilo   ukázať, ako nenávidia Rusov, svoj kmeň, na hanbu celých generácii.

Pri sťahovaní národov Anglosasi obsadili pobrežie Atlantika, užitočný základ pre kolonizáciu ostatného sveta. Slovania následne boli druhý. Ostalo nám druhé miesto. Bez kolónii. Skrátka druhí, druhoradí. Môžeme sa aj roztrhať.

Na posledných voľbách Ukrajinci uverili hercovi, ktorý tak pekne zahral prezidenta. Bavil ich. Tragédiou sa stalo, že  herec uveril vo svoju schopnosť stáť sa prezidentom.

Nepríjemne na mňa zapôsobil, keď po voľbách išiel na rekreáciu. Ja, ako zvolený prezident,  by som študoval deň a noc zákony, predpisy, vyhľadával múdrych ľudí na poučenie. No hrôza. Už vtedy sa  odpísal.

On, prvé na čo za zmohol, že prezidenta svetovej mocnosti Putina nazve verejne nepriateľom a Rusko agresorom. Odpísal sa druhy krát už definitívne. Úplne sa zosmiešnil, keď sa postavil pred kameru a povedal: Pogovorím. Malá myška pred slonom.

Úplne stratil orientáciu.

Kto chce byť orientovaný o vývoji, musí poznať ruštinu a sledovať originálne správy z Ruska a Ukrajiny. Novinári, ktorí to nevedia, nemajú morálne právo na posudzovanie. Tých je väčšina.

 

Ukrajinci sú samozrejme Slovania. Urobiť z nich akýchsi Ukrov, čo stavali pyramídy a neviemčo, je trápne a hlúpe. Žiaľ, tak sa vychováva už nová mládež. Potrvá do mnoho desaťročí, než sa im otvoria oči.

 

011/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.