Založ si blog

Tretie ťaženie

 

Onoho času prezident Gruzínska  povolal si Američanov, aby mu zrichtovali armádu a počas Olympijských hier v Soči dal rozkaz  útoku na Južnú Osetiu.

Svetová tlač pripravená na každú špinu, už mali vytlačené tituly : Rusko napadlo Gruzínsko. Výsledkom  toho medzinárodného zločinu boli  mŕtvi občania Južnej Osetie a Sovietski vojaci v úlohe Mierových síl. A Kravatožrút si behá po slobode. Američanom to vtedy nevyšlo.

Teraz v roku 2022 začínajú Olympské hry v Číne a okolo Ukrajiny Kolektívny západ vytvoril obrovskú hystériu. Dodávky zbraní a peňazí, len sa tak sypú. Žeby sa opakoval predošli scénar ? Kyjev napadne Dombas a obviní z toho samozrejme „ agresívne“ Rusko. Celé roky, bez hanby píšu a hovoria, že bojujú s Ruskom.

V tejto obrane Ukrajiny činíme sa aj my.  Navrhujem naším ministrom, aby sme ešte poslali puklice. V boji sa ľahko potratia.

V podstate je to tretie ťaženie v ktorom Washington hrá prím. V Ukrajine zasahujú aj do personálnej politiky.

Prezidenta Ukrajiny, úspešného komika, ale skrachovaného politika  je mi ľúto. Mladý, pomätený skupinou nacistických  Haličanov, vedie s Američanmi a európskymi poskokmi Ukrajinu do záhuby. Ak pretrhajú svoje historické korene, zahynú. Západná Európa ich nikdy neprijme medzi seba.

Dnes je okolo toho hystéria. V skutočnosti nie pre dobro Ukrajiny, ale aby z nej urobili taran  proti Rusku. Pritom z historického hľadiska, je to jeden národ.  Cárske impérium  nepoznalo pojem ukrajina. My ale  poznáme pojem Kyjevská Rus.

 

Kedy to začalo. Nie po politickom prevrate 2014, ani po vzniku samostatnosti pred, tuším 30 rokmi. Začalo to podnapitým Jeľcinom a jeho podnapitou družinou v Belovežskom  pralese. On ponechal ruský Krym a Malorosiu ukrajinským nacionalistom. Jeden z prvých prezidentov ihneď vydal knihu : Ukrajina nie je Rusko. Za ním prišli v jednom šíku ďalší  prezidenti napáchnutí láskou k Európe s podmienkou, byť nepriateľom Ruska. Je to aj preto, že my Slovania máme komplex menejcennosti voči Západu. Česť výnimkám. Haličania chcú to riešiť násilím. Zoberte nás do NATO, do EU, my sme predsa lepší, ako tí aziati na východ od nás.

Je to trapas. Západ, ten Kolektívny západ,  nikdy nevezme medzi seba Slovanov. Západniari sú povýšeneckí, nafúkaní. A nemajú byť začo. Celá  história, to sú ich vzájomné vojny.

 

Negatívny, nepriateľský postoj voči Rusku  pre mňa je nepochopiteľný. Zachránili Európu, Európanov, pred neskutočne zverským nacistickým režimom. Prví vyslali človeka do vesmíru, postavili prvú atómovú elektráreň, ich mládež každý rok vyhráva olympiády v matematike, fyzike , ekonómii, v športe. V kultúrnom bohatstve vynikajú.   My ostatní Slovania mali by sme byť hrdí, že patríme k tejto kmeňovej  skupine. Nechápem postoj niektorých Slovanov – Čechov, Poliakov.

Nemcom stačilo niekoľko týždňov, aby vymazali Poľsko, zrovnali Varšavu. Rusi stratili pri jeho oslobodení šesťstotisíc vojakov a Poliaci dnes, ako aj Česi, zneucťujú ich pomníky. Pri tom rozum zastáva. Poliaci sústavne držia nepriateľský kurz voči Rusku. Je to vlastne smutné. Už pri prvom ťažení na Rusko boli v napoleonovskej armáde sto tisíc Poliakov. Dnes sa silou mocou snažia, aby mali  americkú základňu. Aj  keď ju zaplatia. Je to už choré.

 

Druhé ťaženie Hitlerovi nevyšlo, hoci celá Európa aj americké peniaze pracovali pre neho. Urobil z Nemcov übermenšov. Bol to dostačujúci dôvod boja proti podradným Slovanom, boľševikom, komunistom. Popri tom   zväčšil by si lébensraum.

,,Aké má dnes Európa na čele s Amerikou,  dôvody na nepriateľstvo  s Ruskom ? Všetci verklikujú Krym a Dombas. Ak by Kyjev po vzniku samostatnosti choval sa normálne, ako vtedy keď bol súčasťou sovietskeho zväzu, bol by Krym ostal pri Ukrajine bez problému, ale on začal s nepochopiteľným nepriateľstvom voči Rusku a bolo jasné, že na Kryme budú americké základne. A to je vojna.

Na Ukrajine je občianska vojna. Vyvolal ju Kyjev po politickom prevrate 2014. Heroji Ukrajiny začali vykrikovať o menejcenných Rusov na juhu. Navrhovali  likvidovať miliónov zbytočných  ľudí. Heroji začali vraždiť. V Dome odborov upálili za živa nevinných, a pod. Juh dostal strach a postavil sa na odpor. Kyjev poslal lietadlá, začali delostrelecké útoky. Rozbité domy, zavraždení nevinní ľudia. Sláva Ukrajine, Herojom sláva.  Strašná hanba a neodpustiteľný zločin na vlastnom obyvateľstve. Celé roky hustili nacionalisti do obyvateľstva, že agresorom je Rusko. Tisíce nevinných mŕtvych.

Svätou povinnosťou kolektívneho Západu a Ameriky je podporovať túto občiansku vojnu. Jedná sa totiž o tretie ťaženie na Rusko.

Ukrajinu treba pripraviť na boj proti Rusku. Príprava  sa oficiálne volá obrana. Presnejšie, jedná sa o  záchranu západných hodnôt,  ako  napríklad bolo bombardovanie Belehradu, Líbye, Iraku, Sýrie a pod.

Klamstvo, pokrytectvo, prekrúcanie dejín,  sú ich hodnoty.                                                                02.02.2022

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

Jarmak s manzelkou

Kedysi by ani mravcovi neublížil. Teraz slávny ukrajinský spevák hovorí, že ruským vojakom odsekáva hlavy, ruky i nohy

09.05.2024 06:00

Oleksandr Jarmak je medzi Ukrajincami obľúbený raper. Hudbu však vymenil za front. Hovorí, že pri likvidácii nepriateľa sa cíti ako pri počítačovej hre.