Založ si blog

Nenávisť a zloba

„ Láska bože láska, kde ťa ľudia berú,

na horách nerastieš, v poli ťa ne sejú“

Platí to aj vtedy keď si dosadíme namiesto slovo láska, slovom nenávisť.

Odkiaľ sa  berie ?

Je to v génoch, v ťažkom detstve, v povahe ? Vo výchove ?

Jedno je isté, nie každý je s tým postihnutý. Inak by sme tu mali peklo na zemi. Nenávisť a zloba medzi dvoma ľuďmi môže mať celkom reálne korene, ale nenávisť voči inému národu už presahuje zdravý rozum. Dokonca, keď ten národ má zásluhy na tom, že tu nie sú likvidačné tábory pre Slovanov. Ten hrdinský národ sú Rusi a  desiatky spolunažívajúcich  národov žijúcich v jednom štáte od veky vekov.

Neviem kto to tak zariadil, ale národy Európy viedli medzi sebou vojny on line. Pre korisť, hlúposť, alebo len tak, aby sa nepovedalo. Na bojisku sa nevraždilo. Matka sa dozvedela, že jej syn padol. Nebol zavraždený. To znie civilizovanejšie.

Padali vojaci, občas aj generáli, ale málokedy politici, ktorí tie vojny vyvolali a novinári, ktorí  zo všetkých síl vyvolávali okolo toho  hystériu  a klamstvá. Za peniaze.

Keď začali lietať strely, už nebolo zaujímavé kto to začal. Ukončilo sa to vtedy, keď už nebolo čo jesť a s čím strieľať. Pokolenie, čo to prežije,  čaká  samozrejme  revanš. A tak pekne dookola.

Napoleonovi  nestačila podriadená Európa. Ruský cár mu nedal spať. Nakoniec keď už sa prechádzal po komnatách Kremli, tak ho cár ignoroval. Odtiahol s ovisnutým chvostom. V tejto vojne s Francúzmi ťahali na Moskvu 20 tisíc Prušiakov, 30 tisíc Rakúšanov a čudujme sa, 100 tisíc Poliakov. Vypravilo ich Varšavské vojvodstvo. Prečo ? S čistej nenávisti, alebo pre korisť ? Rozmýšľali ako Musolíny, ktorý  so svojim kráľom nakoniec sa dohodol, že ak pôjdu do vojny s Rusmi, možno im niečo z toho kvapne. Nuž nekvaplo. Kdeže sú tie víťazné ťaženia rímskych légií.

Poliaci sa nedajú zahanbiť ani dnes. Stoja v prvej línii proti Rusku. Pchali sa Hitlerovi do…, ale on,  vládca Európy, predsa nebude sa  zhadzovať s nejakými Slovanmi. Stačilo mu tri týždne a Poľsko bolo fuč. Dnes Poľsko existuje vďaka Rosianom. Ale zabudlo na to. Stalo sa kolóniou Američanov a je ochotné znovu bojovať proti Rusom. Ako to vysvetliť ? Je to zažratá neodôvodnená nenávisť, alebo nekonečná hlúposť ? Majú to v génoch ?

Proti Rusom stoja aj tri mini štátiky, tak zvané pobaltské. Je to naozaj trápne, až hlúpe. Boli to bezvýznamné chudobné zeme, ktoré boli vybudovanú Kremľom. Priemysel, sídliská, všetko . Namiesto vďaky, začali nepriateľstvom. Toto chrapúnstvo neviem   pochopiť.

Neviem pochopiť ani Ukrajincov, Slovanov. Len čo získali samostatnosť, začali s nepriateľstvom  proti Moskaľom, proti Rusku s vidinou, že si ich Európa všimne. Oni nie sú predsa zaostalí Slovania, oni sú Ukri. Stavali pyramídy.  Väčšiu debilitu si už nemožno vymyslieť. Európa si ich všíma, hlavne Amerika len potiaľ, pokiaľ budú slúžiť ako zbraň proti Rusku. Škaredo na to doplatia. Ukrajinu vybudovala Moskva. Zničili ju dobrovoľne sami. S hlúposti.

Ťaženie na Rusko  pokračuje.  North Atlantik Treaty Organization na čele  s Amerikou usilovne sa približuje, samozrejme s obrannými úmyslami k Ruskej federácii. Už som počul, že je to naopak. Rusko sa približuje k NATO. Dokonca si dovoľuje cvičiť armádu pri svojich hraniciach. Ohromne to rozčuľuje niektorých pajácov v uniformách a politikov v maskáčoch. Napätie sa už dá krájať. Zvyšuje ho štát, ktorý má na rováši všetky doterajšie vojny vo svete. Myslí si o sebe, že je predurčená vládnuť a dirigovať svet. Bejvavalo. Svet sa zmenil, oni si to nevšimli a stále trúsia tie veľmocenské žvasty. Je to nebezpečné, lebo tomu uveria a niekto môže urobiť chybu v odhade,   stlačí knoflík a je to. Ale oproti je pripravený Avangard, Topoľ, Sarmat, Kindžal, Zirkon, Iskander, Tornádo G, SU- 57. A to stačí.

 

04/2021

 

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.