Založ si blog

Žeby koniec ?

Pri premietaní  veku Zeme, štyri a pol miliárd rokov, mohlo viacero civilizácií vzniknúť aj zaniknúť. Nemožno to dokázať, ani vyvrátiť. Naša civilizácia pretrvala len preto, že Perún ušetril nášho praotca. Hromy blesky hádzal do vedľajších  stromov. Mohli    sme sa vyvíjať. Najprv jaskyňa, potom drevenica a nakoniec mrakodrap a kompjúter. Na pohľad pekný vývoj, ale naši vedátori tvrdia, že náš mozog je vyvinutý len na sedemnásť percent. To znamená, že aj náš duchovný život, náš  pohľad na Svet je oklieštený na takýto stupeň vývoja –  bez svedomia, bez morálky, bez kultúry. Nám plebejcom to až tak neprekáža. Máme každý svoje starosti.

Problémy začínajú preto, lebo ten nedostatočný mozog majú vládnuci politici a vládcovia nášho sveta.

Ak  budú vesmírne civilizácie hodnotiť náš zánik, tak sa dohodnú, že príčinou bolo tých                                                17%.

Júl 2024

Ó, Americký sen

04.09.2024

Pozerám a počúvam Čantanogučuču, sledujem krásavcov s množstvom saxafónov a hrajúceho Glenna Milera. Pozerám na očarujúceho Róberta Redforda v objatí Memory. Sledujem hlboké vrásky Charlesa Bronsona, ako hovorí Claudii Cardinále so stoickým výrazom neohrozeného hrdinu, pozerajúc do diaľavy, zamrmle, že sa vráti. Nemôžem zabudnúť na skúmavý pohľad [...]

Marko Polo a Čína

21.08.2024

Už ako malý chlapec som počúval humorné vyjadrenia o tom, že im stačia čiapky, aby nás uzemnili. V Alžírsku ma navštevoval na debaty Číňan Bao, teda nie v čínštine, ale vo francúzštine. Raz som sa ho opýtal, koľko má obyvateľov župa, kde on býva? A počujem: sto miliónov. Dodnes mi to nejde do hlavy, obyvateľa republiky s päť miliónmi obyvateľov, [...]

Diamanty

09.08.2024

Pozerám sa na prsteň priateľke a pýtam sa presvedčený, že vidím sklíčka, keď počujem, že sú to diamanty, úprimne som prekvapený a ona tiež, videl som ako jej zaiskrilo v očiach, pretože po rokoch, konečne si niekto všimol tú drahocennosť, ktorú denne nosí a ktorá ju vyzdvihuje na vyšší level v činžiaku v ktorom býva. Priznám sa, že som predpokladal, [...]

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj, Ursula von der Leyenová

ONLINE: Sikorski vysvetľoval svoje slová o referende na Kryme. Lavrov hovoril o vojenskej spolupráci s Čínou

21.09.2024 06:40

Kyjev kritizoval poľského ministra Radosława Sikorskeho za slová o Kryme pod mandátom OSN a prípadnom referende. Ide o nedorozumenie.

polárny ľadový medveď

Na Island po rokoch priplával na kryhe ľadový medveď. Polícia ho zastrelila ako hrozbu

21.09.2024 06:04

Islandská polícia zastrelila ľadového medveďa, ktorý je na severoeurópskom ostrove veľmi vzácnym úkazom.

Libanon, Bejrút, raketový útok, Izrael

Libanonský minister varoval Bezpečnostnú radu OSN: Na Blízkom východe sa schyľuje k veľkému výbuchu

21.09.2024 06:00

Búhabíb obvinil Izrael z výbuchov tisícok pagerov a vysielačiek hnutia Hizballáh, ktoré v Libanone zabili najmenej 37 ľudí a zranili 3000, vrátane civilistov.

Wildberries2photo 2024-07-31 14-04-17

Krvavý rozvod najbohatšej Rusky. Čo s tým majú spoločné Putin a Kadyrov?

21.09.2024 06:00

Keď sa rozvádzal Jeff Bezos, tiež to nebolo jednoduché. Právnici ale všetko vyriešili. Zakladateľ Amazonu zaplatil tučné finančné vyrovnanie a bol voľný. Rusko však nie je Amerika. Rozchod najbohatšej Rusky poznačila krvavá prestrelka.