Založ si blog

Šibnutí

Šibnutí,

medzi nami.

Hovorí sa, že každý je šibnutí,

ide o to,

ktorým smerom.

 

Sú to konšpirátori.

Neúnavne presvedčujú každého o svojich polopravdách. Každému musí byť jasné, že  o čom oni píšu zatiaľ nikto nevie. Vy ste prvý. Vláda to zamlčuje. Presne vedia o čom sú tajné rokovania medzi štyrmi očami. Predpovedajú, že v pondelok  o dvanástej sa ľudstvo dostane do vyššej roviny vedomia. Stane sa lepším. Každý rok vedia presne predpovedať koniec sveta.

Keď sa ich prognózy nevyplňujú, neospravedlňujú sa, nečervenajú sa.

Mnohí im veria, lebo sú  na rovnakej úrovni myslenia. Ako malé deti.

Otravujú ovzdušie.

*

Počas štúdia na vysokej, jedného z nás sme podozrievali, že nie je celkom fit. Mal čudné reči. Vrcholom bolo keď hovoril, že lietal na tryskáči. Vtedy sme ešte ani poriadne nevedeli o čom je reč. Školu ukončil.

 

Raz môj známi projektant sa mi sťažoval, že nevie prehovoriť budúceho majiteľa rodinného domu. Ten  kategoricky žiadal, aby všetky okna boli na sever.

Utešoval som ho. Vidíš tu skupinu ľudí ? Všetci vyzerajú normálne. Myslíš, že je to fakt ?

*

Onoho času novinári vytvorili hystériu okolo budovy vysokého funkcionára. Jednoznačne tvrdili, že je postavená v mestskom parku.

Nedalo mi. Šiel som sa pozrieť. Samozrejme nebola to pravda. Budova stoji pri parku v zóne, kde sú ďalšie stavby. Zaujímavé však bolo nasledovné zistenie.

Obzeral som  modernú architektúru budovy. Vedľa stál chlapík. Prihovoril som sa mu, akože je to pekná budova a on nato : áno, ale stoji v parku. Povedal to so zlosťou v hlase, akože sa ho to dotklo osobne.

To dvojaké videnie na jednu vec som zažil aj inokedy.

 

Počul som o  chlapíkovi  ktorý tvrdil, že  Einstein  nemal pravdu. On to vraj vie dokázať. Bol zamestnaný a na pracovisku obstál. Einstein nedá pokoj ani iným. Rozširujú, že bol podvodník.

 

V galérii na celej dlhej stene visia prázdne rámy. Pod nimi sú názvy obrazov, podľa ktorých  si máte vytvoriť svoju predstavu obrazu. Nedozvedel som sa  či sú tie názvy na predaj.

Alebo je tam veľké čierne plátno.  Pýtam sa a to je čo ?

Všimol ste si tú škvrnu v rohu? Vysvetľuje mi  dozorkyňa galérie.

*

Keď  sledujete internet, odozvy na publikované články, a  výroky niektorých politikov,  tak vzniká dojem, že je to  invázia jedincov, ktorí by mali byť pod dozorom.

 

Tu platí jedna  rada : nezaoberajte sa  hlupákmi a bláznami. Uľahčíte si život.

 

To sa ale ľahko povie.

07/2019

 

 

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

Zdravie

13.03.2024

Máš ho, alebo nemáš, vždy to ukáže čas. Kým ho máš, nezaujíma ťa, keď ho stratíš, škoda lamentovať . O zdravie skôr sa máš zaujímať. Každý je zdravý iba tak, ako sa o seba staral, to je fakt. Zdravie sa u človeka tak správa ako je a bola jeho životospráva. Kameň úrazu je práve v tom, že každý je svojím chúťkam otrokom. V jedle nepoznáme mieru, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.