Založ si blog

Ekonomické fórum v Petrohrade, alebo čo povedal Putin.

Ekonomické fórum v Petrohrade,

alebo  čo povedal Putin

 

Čo povedal, to si prečítajte inde. Ja o niečom inom.

Najväčší štátnický čin odchádzajúceho Jeľcina bola voľba spravodajského dôstojníka za svojho zástupcu. Zachránil týmto Rusko a Jeľcin čiastočne odčinil svoje chyby.

 

Spravodajský dôstojník, to nie je nejaký kanonier od pluku.

Má rozhľad, cieľavedomosť, vlastenectvo, navyše objavené štátnické vlohy a je tu jeden najúspešnejší politik poslednej doby. A je rešpektovaný. Zriadil fórum a je tam tlačenica z celého sveta.

 

Význační politici tohto sveta s nastraženými ušami sledujú, čo povedal Putin. On hýbe svetom. Svetom mieru, spravodlivosti a pravdy. Zatiaľ sa to darí udržať. S veľkým úsilím, trpezlivosťou, ale hlavne silou vojenstva.

*

Tak vlastne čo povedal Putin ?

 

Najprv to bolo  v Mníchove.

Keď dohovoril, tak Američania zabudli, že majú otvorené ústa od údivu. Taká drzosť, to myslí vážne ? Nevidí, že tu sedíme ?

 

Druhy raz prehovoril pred parlamentom ruskej federácie. Poslanci tiež počúvali s otvoreným ústami od údivu s tým rozdielom, že ho odmenili potleskom v stoje.  Zazvučali tam také slová ako Poseidon, Kindžal a tak a pod.

 

No a tretí raz prehovoril teraz v Petrohrade, kde potvrdil rozdelenie sveta.  Eto vsjo.

 

Tri vyjadrenia.

Ale zásadné, o ktorých sa potom hovorí aj v parlamentoch sveta, pretože určujú vývoj situácie.

*

Už len dodávam.

Putin je známy  svojim humorom na rôznych konferenciách. Účastníci už akoby čakali, že zase si od neho vypočujú nejaký fór.

 

Odpovedá bez ťahákov. Presne a dôkladne.

 

Navyše dodávam. V Moskve sú zriadené diskusné kluby, kde sa schádzajú politici, politológovia, novinári a občania. Vedie to jeden vedúci. Diskutuje sa o všetkých otázkach, ktoré sú aktuálne vo svete politiky, kultúry a pod. Vysiela to televízia. Vo svete to nemá obdoby. Treba poznať ruštinu aspoň na 90%. Tam je sloboda slova.

 

Putin pochopil, že iba v otvorenej súťaži môže spoločnosť napredovať. Každý zdravý jedinec  musí sa postarať o seba sám. Predošlý systém bol brzdou vývoja aj v tom, že štát si dával za úlohu postarať sa o všetkých. Brzdil iniciatívu. Spoločnosť nutne musí prejsť tou fázou vývoja.

To vôbec neznamená, že kapitalizmus je poslednou etapou ľudstva, ako to tvrdil Fukujama a narobil si hanbu. To si vyžaduje  čas, ale vývoj spoločnosti nemožno zastaviť, tak ako ho nemožno zastaviť vo vede.

Tragédiou ľudstva je, že sú medzi nami  takí, čo nosia v sebe zlobu a hlúposť, postačujúcu na to, aby vyvolávali vojny. Bodka.

 

 

06/2019

Moje svedomie

19.04.2024

Píšem k vôli svojmu svedomiu. Ako bloger nemal by som mlčať. Viem, že môj hlas nič neznamená, nič nezmení. Udalosti na Ukrajine sledujem od prvopočiatku, preto môj postoj je jednoznačný. Ruská federácia vedie spravodlivú vojnu. Putin je povinný ju vyhrať. Bodka.

Jar

22.03.2024

Zasnežená príroda mení svoj šat zeleň sa hlási, jaro má chvat. Naša príroda úchvatná na pohľad štyrikrát do roka mení svoj vzhľad. Šťastie žiť v tak pestrej krajine, kde menlivá príroda fantáziu rozvinie. Štyri ročné obdobia, štyri rôzne obrazy, čo maliar príroda maľuje od krásy. Jarom to začína, prebúdza sa príroda všetko je v pohybe, to nie je náhoda. [...]

O architektúre

22.03.2024

Pre pozorovateľa, laika, architektúra je to, čo vidí na fasáde – priečelí budovy. Vidí tam nejakú staršiu budovu s výzdobou, alebo hladkú fasádu s oknami. Sotva dokáže sa k tomu vyjadriť. Architektúra je trochu viac ako fasáda. V podstate záleží aj na tom, ako ju budeme definovať. V reálnom živote architektúra je všetko to, čo je postavené okolo nás. Celkom [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.